Ενίσχυση Οπτικών Δεξιοτήτων
Τι μπορείτε να κάνετε στο σπίτι !

Φώτης Βελισσαράκος Αν. Οπτομ. FCOVD 

Οι γονείς, αυτές τις δύσκολες μέρες που πρέπει να μένουμε σπίτι, θα χρειαστούν πολλές ιδέες για να μπορέσουν να απασχολήσουν δημιουργικά τα παιδιά τους. Οι υπολογιστές και τα video games είναι μια λύση αλλά θα είναι ωφέλιμο να υπάρχει ένας σχετικός έλεγχος στη χρήση ηλ. παιχνιδιών. Αν και τα video games δεν μπορούν να αποκλειστούν από το καθημερινό πρόγραμμα, θα πρέπει πάντα να θυμόμαστε τις αρνητικές επιπτώσεις που έχει η πολύωρη ενασχόληση με αυτά. (Newsletter ECLΣχετικό Άρθρο 1 / Σχετικό Άρθρο 2)

Η αναζήτηση παιχνιδιών / δραστηριοτήτων στο διαδίκτυο μπορεί για ορισμένους γονείς να είναι χαοτική καθώς υπάρχει πληθώρα επιλογών. Στο άρθρο αυτό παρουσιάζονται κάποιες ιδέες (παιχνίδια) δημιουργικής απασχόλησης παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας. Επιλέξαμε παιχνίδια που ενισχύουν και αναπτύσουν σχεδόν όλες τις οπτικές δεξιότητες για ηλικίες από 4 εώς 10 ετών περίπου.

Παρουσιάζονται επίσης πιο σύνθετες γνωστικές δραστηριότητες (γρίφοι, παιχνίδια λογικής και στρατηγικής) για παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας καθώς και για χαρισματικά παιδιά.

! Οι πηγές είναι από τυχαία αναζήτηση. Δεν υπάρχει άμεσo ή έμμεσo όφελος από τον συντάκτη του άρθρου.

Ενδιαφέρουσες πηγές δημιουργικής απασχόλησης

Inspiring young innovators. Seriously fun & enriching science & art projects, delivered. Projects inspire kids to become creative problem solvers. How It Works: Pick a Line (projects for every age and interest delivered Monthly), Choose your plan and the first crate ships in 2 days. 

Πηγή (ΕΝ) https://www.kiwico.com

Tinker Crate | Ages 9-16+

Kiwi Crate | Ages 5-8

Ρομποτική !!! 

Ανήκεις ήδη στην επόμενη γενιά επιστημόνων! Η εκπαιδευτική αξία αυτού του set είναι εξαιρετικά σημαντική, αφού σου επιτρέπει να σχεδιάσεις, να κατασκευάσεις, να συνεργαστείς, να έρθεις σε επαφή με τις φυσικές επιστήμες, να αποκτήσεις βασικές δεξιότητες προγραμματισμού και να καλλιεργήσεις την κριτική σου σκέψη γύρω από την επίλυση προβλημάτων. Γίνε από τώρα ο επιστήμονας που πάντα ήθελες!

Ενδεικτικές Πηγές:   ΠΛΑΙΣΙΟ     EDUK8

TRAIN YOUR BRAIN 

Γνωρίστε τη νοημοσύνη σας μέσα από τα δωρεάν τεστ ευφυίας. Παίξτε online και δωρεάν – στρατηγικά παιχνίδια όπως σκάκι, γκο, hex, ντάμες, reversi κ.ά και επωφεληθείτε από την επίδρασή τους στον εγκέφαλό σας. Λύστε γρίφους & προβλήματα λογικής και αυξήστε τη λογική σας κρίση. Βελτιώστε τις ικανότητες του εγκεφάλου σας. Ενημερωθείτε από το blog στα πεδία: ψυχοφυσιολογία, νευροφυσιολογία, νευροεπιστήμες, νοημοσύνη, παιδί & εκπαίδευση, ψυχολογία, λογική και συνείδηση.

Πατήστε την εικόνα για να οδηγηθείται στο braining.gr

Αγαπητοί γονείς, στο δικό σας ελεύθερο χρόνο, μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικές πληροφορίες για τη σημασία της όρασης στη μάθηση, στον αθλητισμό και σε πολλούς άλλους τομείς δραστηριοτήτων παιδιών (αλλά και ενηλίκων). Στο eyecanlearn αντιμετωπίζουμε τις οπτικές δυσλειτουργίες και αδυναμίες από το 2003. Πολλά άτομα (παιδιά και ενήλικες) έχουν βελτιώσει την οπτική τους λειτουργία προς όφελος της άνεσης και αποδοτικότητας τους.