Διαδρομή EyeCanLearn από το 2003 μέχρι σήμερα…

Φώτης Βελισσαράκος, Αναπτυξιακός Οπτομέτρης FCOVD
Board Certified in Vision Development and Vision Therapy

Από τον Φεβρουάριο του 2003 ο οπτομέτρης Φώτης Βελισσαράκος παρέχει αποκλειστικές υπηρεσίες στον τομέα της εξειδικευμένης οπτομετρικής φροντίδας. Αυτές περιλαμβάνουν την οπτομετρική αξιολόγηση, την αντιμετώπιση και τον σχεδιασμό προγραμμάτων ασκήσεων σε όλους τους τομείς οπτικών δυσλειτουργιών για παιδιά και ενήλικες. Οι “επιτυχημένες ιστορίες” παιδιών και ενηλίκων που ακολούθησαν κάποιο πρόγραμμα ασκήσεων vision training και βελτίωσαν την οπτική τους λειτουργία είναι πολλές. Η βελτίωση της οπτικής λειτουργίας σημαίνει απαλλαγή από τα επίμονα συμπτώματα και τις προσαρμογές που επηρέαζαν την απόδοση στο σχολικό ή εργασιακό χώρο. Σημαίνει επίσης ανέτη και αποδοτική οπτική λειτουργία. Η συνεχής επιστημονική ενημέρωση και η αφοσίωση στην επιστήμη της οπτομετρίας, είναι ορισμένοι από τους παράγοντες της επιτυχημένης φοντίδας. Η ενσυναίσθηση και η εστιασμένη προσοχή στις ανάγκες του κάθε ατόμου που αναζητά λύσεις στο EyeCanLearn είναι δεδομένη.

Φώτης Βελισσαράκος, Αναπτυξιακός Οπτομέτρης FCOVD
Board Certified in Vision Development and Vision Therapy

Σεμινάρια ECL

Το 2013 επεκτάθηκαν οι δραστηριότητες του γραφείου στον τομέα της επιστημονικής ενημέρωσης οπτικών οπτομετρών και άλλων ειδικών πάνω σε θέματα λειτουργικής όρασης και vision training μέσα από σεμινάρια που επιμελείτε και παρουσιάζει ο Κος Βελισσαράκος. Παράλληλα διοργανώνονται σεμινάρια με προσκεκλημένους οπτομέτρες από άλλες χώρες, οπτομέτρες που έχουν ξεχωρίσει στον τομέα της οπτομετρίας και του vision training / therapy.

Πολιτική Γραφείου

  • Στο eyecanlearn θεωρούμε απαραίτητη τη συνεργασία με άλλες ειδικότητες. Η φιλοσοφία της εξειδικευμένης οπτομετρικής παρέμβασης περιλαμβάνει και απαιτεί τη συνεργασία αυτή. Το γραφείο έχει συνεργαστεί και συνεχίζει να συνεργάζεται με παιδοψυχολόγους, εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, οφθαλμιάτρους και άλλους ειδικούς. Οι παραπομπές απο αυτές τις ειδικότητες είναι συχνές. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης γίνεται ενημέρωση του ειδικού που έκανε την παραπομπή και αναλύονται όλα τα δεδομένα για την καλύτερη δυνατή φροντίδα του ατόμου.
  • Στην περίπτωση ενός παιδιού με δυσκολίες στο σχολικό περιβάλλον η συνάντηση με τους γονείς μπορεί να γίνει ξεχωριστά από την ημέρα της αξιολόγησης ή ακόμα και στο σχολείο του παιδιού ώστε να ενημερωθούν όλοι όσοι φροντίζουν το παιδί καθώς και για να αναλυθούν όλες οι πληροφορίες απο όλες τις πλευρές.
  • Το βασικό αντικείμενο της εξειδικευμένης φροντίδας μας από το 2003 είναι η λειτουργική όραση και η εκπαίδευση της όρασης. Δεν κατασκευάζουμε ούτε εμπορευόμαστε γυαλιά οράσεως ή ηλίου. Δεν εφαρμόζουμε φακούς επαφής. Έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία με τους συναδέλφους οπτικούς οπτομέτρες και συχνά δεχόμαστε παραπομπές αποκλειστικά για τους τομείς στους οποίους το γραφείο εξειδικεύεται. 
  • Πριν από την οπτομετρική αξιολόγηση είναι απαραίτητο να έχει προηγηθεί σε πρόσφατο χρονικό διάστημα μια βασική οφθαλμολογική εξέταση.